sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Kissojen kesän viettoa ulkoilutarhassa


Keväällä lumien sulaessa meillä alkaa talvipaussin jälkeen häkkeilykausi. Häkkeilykauden päättäjäiset vietetään seuraavan talven tullen. Kattoverkko täytyy irrottaa, koska se ei kestä talon katolta tulevaa lumikuormaa. Mutta nyt on kesä ja nautitaan!

Meidän tarha on käytettynä hankittu 3m×3m kokoinen koirahäkki. Korkeutta on noin 1,80 metriä. Koirahäkkiin ei voi vahtimatta päästää pikkukissoja, jotka mahtuisivat karkaamaan sieltä. Aikuisilla kissoilla häkki toimii hyvin, koska vankkaa verkkoa pitkin kiipeily ei ole mielekästä. Olen solminut häkin verkkoon somisteeksi tuulessa hulmuavaa viirinauhaa, jotta pikkulinnut eivät lentäisi sisälle helpoiksi paisteiksi.




Taneli ottaa mielellään multakylpyjä. Valkoinen turkki on hetkessä harmaa ja harjauksen, kuivashampoon tai toisinaan kylvynkin tarpeessa. Kissat viihtyvät tarhassa säällä kuin säällä, aamukuudesta ilta myöhälle, käyden sisällä syömässä, nukkumassa ja laatikolla. Huonolla säällä häkissä oloa kyllä rajoitetaan, eikä kulku häkkiin tuuletusikkunasta ole jatkuvasti auki. Seurallisia kun ovat, kissoista on myös mukavaa, että ihmiset viettävät tarhassa aikaa.


Emppu erityisesti nauttii, kun sitä leikitetään häkissä heinänkorsilla ja pienillä risuilla. Ihanan luonnonläheistä, eikä maksa mitään!


"Nyt mä leikin vankilakundia..." - Emppu 😅


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti